Τεράστιες είναι οι ανάγκες για αίμα  στα νοσοκομεία της χώρας. Την ίδια ώρα αυξάνεται η ανησυχία για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και μεγαλώνουν οι ανάγκες για αίμα εν μέσω κορονοϊού.

Για τους περίπου 3.000 νοσούντες περισσότερο από κάθε άλλον η ζωή τους εξαρτάται από την αλληλεγγύη, καθώς χρειάζονται  περίπου 30 μονάδες αίματος ανά άτομο το χρόνο.
Ο φόβος του covid-19, εμπόδιο για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες για αιμοδοσία στα νοσοκομεία της χώρας είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η προσέλευση αιμοδοτών λόγω κορονοϊού περιορισμένη, δήλωσε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3 η διευθύντρια αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παπανικολάου, Μαρία Γκανίδου.  Γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία πασχίζουν για να προσφέρουν ασφάλεια στους αιμοδότες, αλλά οι περιορισμοί στην κυκλοφορία λειτουργούν ανασταλτικά. Ωστόσο, οι ανάγκες για την επιβίωση δεν μπορούν να περιμένουν την λήξη της πανδημίας.

Η  Εθελοντική αιμοδοσία ξεκινά από τους αστυνομικούς υπαλλήλους στη Δράμα
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αστυνομικών υπαλλήλων στην έκκληση του δήμου Δράμας για  εθελοντική αιμοδοσία.  Λόγω της μεγάλης συμμετοχής εθελοντών, η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και αύριο, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, 60 άτομα του προσωπικού του γενικού νοσοκομείου της Δράμας νοσούν από κορονοϊό. Με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ, θα διενεργηθούν την Παρασκευή γρήγορα τεστ με τη μέθοδο drive through στο γήπεδο της Νέας Αμισού.

Μοιράσου το άρθρο: