Κοινές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από ΠΚΜ και Βουλγαρία

Κοινό σχέδιο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στους ποταμούς Έβρο και Στρυμόνα καταρτίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Περιφέρειες Χάσκοβο, Μπλαγκόεβγκραντ, Σμόλιαν και Κάρτζαλι της Βουλγαρίας. Οι αντίστοιχες περιοχές των δύο χωρών αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης, που έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή διαχείριση των υδατικών πόρων, αλλά και πολύ σημαντικές επιπτώσεις από τις πλημμύρες κάθε χρόνο σε παραποτάμιες περιοχές τόσο της Βουλγαρίας, όσο και της Ελλάδας.
Το θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με τους περιφερειάρχες του Χάσκοβο Στάμισλαβ Ντέτσεφ (Stamislav Dechev), του Μπλαγκόεβγκραντ Μπίσερ Μιχάηλοφ (Biser Mihailov), του Σμόλιαν Νεντιάλκο Σλάβωφ (Nedialko Slavov) και του Κάρτζαλι Ιλία Ίλιεφ (Iliya Iliev), παρουσία του γενικού πρόξενου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Βλαντιμίρ Πισάντσεφ (Vladimir Pisanchev), του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη και εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.
Όπως έγινε γνωστό, το κοινό σχέδιο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων καταρτίζεται, ώστε να ενταχθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία. “Για την πρόταση έχουμε προσδιορίσει συγκεκριμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία θα κατασκευαστούν με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και στο Στρυμόνα και στον Έβρο, επ’ ωφελεία τόσο των ελληνικών Περιφερειών, όσο και των βουλγαρικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου σχεδίου και για τις δυο χώρες είναι 17 εκατομμύρια ευρώ” επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος