Παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα διένειμε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, στις δομές «Ελπίδα» στην Ευκαρπία και «Αλεξίλ» στο Δερβένι Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συντονιστής της Περιφέρειας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, Χάρης Αηδονόπουλος, μοιράστηκαν λούτρινα παιχνίδια, σχολικά είδη, παζλ και είδη για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, που προέρχονται από το φορτίο 21 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο εστάλη από την οργάνωση “Orphan Grain Train” των ΗΠΑ.
«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται διανομή παιχνιδιών σε προσφυγόπουλα» σημείωσε ο κ. Αηδονόπουλος και διευκρίνισε ότι «θα επαναληφθούν τέτοιου είδους δράσεις […] Εκτός από παιχνίδια θα μοιράσουμε και βιβλία«. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι μέρος του φορτίου της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ διανέμεται επίσης σε συσσίτια και κοινωνικές δομές στην περιφέρεια.
Ο συντονιστής της Περιφέρειας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία της δομής «Ελπίδα» επισημαίνοντας ότι ο χώρος πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές, είναι καλά οργανωμένος, διαθέτει αρκετή υποστήριξη από ανθρώπινο δυναμικό, ενώ λειτουργούν στη δομή χώροι ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά και υγειονομικής φροντίδας, περιβόλι με οπωροκηπευτικά που παράγει ακόμη και φυτικό λίπασμα, εργαστήριο και κήπος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: