Απ. Τζιτζικώστας: “Οι Έλληνες έχουμε την ελευθερία στο DNA μας”

Array

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε σήμερα την 30η Οκτωβρίου ως Ημέρα Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, που καθιερώθηκε για πρώτη φορά φέτος ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το δήμο Θεσσαλονίκης, με Προεδρικό Διάταγμα, έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας.
Στην ομιλία του στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, μετά την επίσημη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες κυρίως στο εξωτερικό της χώρας, για τα εθνικά θέματα.
«Τα προκλητικά, επεκτατικά παραληρήματα που τελευταία ακούσαμε, αλλά και η διαρκής προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα γίνουν ποτέ αποδεκτά. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου ήταν, είναι και θα είναι Ελληνικά. Και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους», ήταν το πρώτο μήνυμα του κ. Τζιτζικώστα.
Το δεύτερο μήνυμά του αφορούσε στην Ευρώπη: «Οι λαοί μας έζησαν τεράστια δεινά. Και από τότε αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, πετυχαίνοντας να θεμελιώσουμε την ειρήνη, τη συνεργασία και την ευημερία, για διάστημα μεγαλύτερο από ποτέ, στο παρελθόν. Σήμερα, που οι προκλήσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες και πιο σύνθετες, όλες οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη στην πράξη. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά, μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος».
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ημέρα αυτή, της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ένα πράγμα δείχνει: ότι οι Έλληνες έχουμε τον ηρωισμό, την αυτοθυσία, την πίστη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, στο DNA μας».

Πηγή ΠΚΜ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος