Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά σε σκηνή στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «Φέσσα», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υποστούν εγκαύματα δύο προσφυγόπουλα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποκλείστηκε το ενδεχόμενο του εμπρησμού από πρόθεση, ενώ εξετάζεται η εκδοχή η φωτιά να προκλήθηκε από κάποιο μαγειρικό σκεύος.
Τα δύο προσφυγόπουλα νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, πρόκειται για ένα 8χρονο αγοράκι και την 5χρονη αδελφή του (κι όχι 9χρονη όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες). Το αγόρι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Παίδων και η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα της 5χρονης η οποία βρίσκεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική.
Την ίδια ώρα, η 35χρονη μητέρα τους, με καταγωγή από τη Συρία, έχει επιστρέψει στον καταυλισμό μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4.45 τα ξημερώματα και σβήστηκε από διαμένοντες στη δομή, πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: