Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Array

Ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης περισσότεροι από 300 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Την κινητοποίηση οργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής δράσης.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (στο άγαλμα Βενιζέλου) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, η οποία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου έφθασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Σε κεντρικά σημεία οι μαθητές σταμάτησαν και πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας.
Στην εξωτερική είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης οι μαθητές ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους, ενώ ομάδα μαθητών σε μία “συμβολική“, όπως την χαρακτήρισε, κίνηση “ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίωνέκαψε μία σημαία της ΕΕ. Η πράξη προκάλεσε φραστική αντιπαράθεση με μαθητές που δεν συμφώνησαν με την κίνηση αυτή.
Η μαθητική πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του οποίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών για να εξετάσει τη συνέχεια και μορφή των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος