Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και μείωση για ευάλωτες ομάδες στο δήμο Νεάπολης

Array

Την περαιτέρω στήριξη των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως επίσης των οικογενειών και των επαγγελματιών, που συνεχίζουν να βιώνουν τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, σηματοδοτεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών για τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη του 2017, η οποία ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε χθες το Δ.Σ. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, από τα Δημοτικά Τέλη, τα Τέλη Ηλεκτροφωτισμού και τον Δημοτικό Φόρο απαλλάσσονται πλήρως οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου, που εντάχθηκαν στο Ν.4320/2015 για την εξασφάλιση στέγης, ενώ θα ισχύσει μείωση 50% για τους δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Ταυτόχρονα, διατηρείται η μείωση 50% για τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία  σε ποσοστό 80% και άνω.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το 2017 τα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις κατοικίες και τα καταστήματα παραμένουν αμετάβλητα στο 1,38 και 3,28 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα. Επίσης, για τα τέλη κοινόχρηστου χώρου αποφασίστηκε μηδενική αύξηση.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Τέλη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών παραμένουν αμετάβλητα για τέταρτο συνεχόμενο έτος, ενώ από την έναρξη του «Καλλικράτη» προηγήθηκαν τρεις σημαντικές μειώσεις. Έτσι, από το 2011 έως και το 2017 τα ανταποδοτικά τέλη γνώρισαν συνολική μείωση 13,75% για τις κατοικίες και 15,83% για τα καταστήματα, ενώ καταργήθηκε και ο ειδικός φόρος 0,71 €/τ.μ. που ίσχυε επί 20ετίας στον πρώην δήμο Νεάπολης, επιφέροντας έτσι συνολικά μεγάλες ελαφρύνσεις στον οικογενειακό και επαγγελματικό προϋπολογισμό.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος