Αισιοδοξία για την αύξηση του μεριδίου στη βρετανική τουριστική αγορά

Array

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στην 37η Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο ExCel της βρετανικής πρωτεύουσας από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2016.

Η World Travel Market αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός για την Ευρώπη και ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, γιατί ανοίγει «παράθυρο» σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς ανά την υφήλιο. Κυρίως όμως, η WTM αποτελεί το κορυφαίο σημείο συνάντησης επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και είναι το πρώτο crash test για τη δυναμική των προορισμών την αμέσως επόμενη χρονιά.

Ο προορισμός «Θεσσαλονίκη» έστειλε το δικό του μήνυμα ότι απευθύνεται σε ταξιδιώτες κάθε ηλικίας για city break σε συνδυασμό με ημερήσιες κοντινές αποδράσεις για όσους θαυμάζουν την ιστορία ή είναι φυσιολάτρες. Άλλωστε η μακραίωνη ιστορία της πόλης προσελκύει το θαυμασμό των ξένων τουριστών που δύσκολα αντιστέκονται σε μια περιήγηση στα 15 μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και όχι μόνο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της WTM κ. Simon Press, «μετά από μία δύσκολη διετία, φαίνεται πως η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Τουρκία επιστρέφουν στην ατζέντα, ενώ η Τυνησία βρίσκεται στη διαδικασία να αλλάξει κατεύθυνση». Σύμφωνα με την έρευνα της WTM “Industry Report 2016” που δημοσιοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ρωτήθηκαν περισσότεροι από 2.000 buyers και εκθέτες, με το 37% του δείγματος να ενδιαφέρεται για συζητήσεις με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Πηγή: ΕΞΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος