Φιλανθρωπικό δείπνο για τα παιδιά με Κυστική Ινώδη Νόσο

Array

Φιλανθρωπικό δείπνο στο πλαίσιο του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στις 20.30, στο εστιατόριο «Be» του ξενοδοχείου Excelsior (Κομνηνών 10 Μητροπόλεως).
Το δείπνο θα συνοδευτεί από το πρώτο κρασί, παραγωγή του Αστικού Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ονομασία «Η Γοργόνα», ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο.
Ο Αστικός Αμπελώνας δημιουργήθηκε το 2013 απέναντι από το Καυτανζόγλειο Στάδιο με εμπνευστή τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τη συμβολή και την επιστημονική γνώση του εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και με την ευγενική προσφορά σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό του Κτήματος Γεροβασιλείου.
Την άνοιξη του ίδιου έτους φυτεύτηκαν οι πρώτες ελληνικές ποικιλίες, δύο λευκές και δύο ερυθρές. Μαλαγουζιά, Ρομπόλα, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο, έδωσαν από τον τρύγο του 2015 το πρώτο κρασί της πόλης και η γοργόνα – σύμβολο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL του έδωσε το όνομα της.
Οι αστικοί αμπελώνες είναι μια ιδέα εναλλακτικής χρήσης δημόσιου χώρου και υπάρχουν ήδη σε αρκετές πόλεις. Αλλού με τον ιστορικό χαρακτήρα, όπως στο Παρίσι, όπου ο αμπελώνας της Μονμάρτης μετρά ήδη 80 χρόνια ζωής ή στη Βιέννη, όπου οι οινοποιοί μετατρέπουν εποχικά τα οινοποιεία τους σε ιδιότυπες οινο-ταβέρνες και αλλού με σκοπό την παραγωγή ενός γεωργικού προϊόντος με μοναδικό χαρακτήρα στην καρδιά μιας μητρόπολης, όπως στο Λονδίνο ή στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή Δήμος Θεσσαλονίκης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος