Ποσοστό 37,2% των ψήφων για την ανάδειξη των 60 μελών της περιφερειακής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) έλαβε στην Κεντρική Μακεδονία η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη παράταξη, που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ν’ αναδειχτεί πρώτη δύναμη στις εκλογές των μηχανικών στις 20 Νοεμβρίου.
Επί συνόλου 4.687 έγκυρων ψήφων, η ΔΚΜ έλαβε τις 1743 στα 27 εκλογικά κέντρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (20 στον νομό Θεσσαλονίκης, δύο στις Σέρρες και από ένα σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική).
Στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα βρέθηκαν η “Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΤΕΕ από την αρχή” (πρόκειται για παράταξη με επικεφαλής τον Δημήτρη Μήτρου, που είχε αποσπαστεί από τη ΔΚΜ) με ποσοστό 14,2% και η “Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ)”, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με 12,8%.
Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη του ευρύτερου κεντρώου και κεντροδεξιού χώρου “Δυναμικοί Μηχανικοί” (ΔΥΝΑ.ΜΗ), με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αντιβαλίδη, που έλαβε ποσοστό 9,5% και στην πέμπτη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) με 8,9%.
Σε μεγάλη δύναμη εξελίχθηκε και η αποχή, αφού από το σύνολο των περίπου 16.000 μηχανικών-μελών του ΤΕΕ/ΤΚΜ προσήλθαν στις κάλπες μόνο οι 4.878 (4687 έγκυρα, 93 άκυρα και 98 λευκά).

Οι ψήφοι που έλαβαν οι υπόλοιπες παρατάξεις αναλύονται ποσοστιαία ώς εξής:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 4,9%
-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 4,9%
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Ελ.ΕΜ) 3,9%
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ) 2,6%
-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1,3%

Υπενθυμίζεται ότι από τους 60 εκλεγμένους στην Αντιπροσωπεία θα εκλεγούν στη συνέχεια ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γραμματέας και τα οκτώ μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιφέρεια, αλλά και πανελλαδικά, παρέχονται από το site του ΤΕΕ (www.tee.gr).

Πηγή ΤΕΕ/ΤΚΜ

Μοιράσου το άρθρο: