Κλειστό το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης

Κλειστό είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς σοβαρότατα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο σύστημα θέρμανσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.  Σημειώθηκαν πολλές διαρροές, πάγωσαν οι σωλήνες και πρέπει να γίνουν εξαερώσεις. Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη «Έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές, έχει χαλάσει το σύστημα ψύξης και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα και το καλοκαίρι. Γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζημιά, που έχει και μεγάλο κόστος και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους». Εφόσον σήμερα γίνει πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος, τότε αύριο θα είναι ανοιχτό το πανεπιστήμιο. Η απόφαση θα βγει το απόγευμα.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κλειστό είναι το Φυσικομαθηματικό Τμήμα και δεν γίνονται τα προπτυχιακά μαθήματα ενώ τα Μεταπτυχιακά μαθήματα γίνονται κανονικά. 

Στην φοιτητική λέσχη δεν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης αλλά είναι ανοιχτή. «Η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου μέσα στον χώρο, όμως, οι υπάλληλοι εργάζονται κανονικά για να μην μείνουν οι φοιτητές χωρίς σίτιση. Δεν είναι εύκολο να εργάζονται υπό τέτοιες θερμοκρασίες οι άνθρωποι. Γι’ αυτό αύριο δεν ξέρουμε αν θα είναι ανοιχτή η λέσχη, αν δεν επιδιορθωθεί η βλάβη. Ακόμα και αν δεν ανοίξει η λέσχη, δεν θα αφήσουμε τους φοιτητές χωρίς φαγητό.» δήλωσε στα NewMedia της ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της φοιτητικής λέσχης Δημήτρης Κοβέος. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Α.Π.Θ λειτουργούν κανονικά.

Κλειστό σήμερα είναι το  Τ.Ε.Ι.Θ σήμερα στη Σίνδο λόγω του ψύχους που επικρατεί στην περιοχή. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τ.Ε.Ι.Θ  Παναγιώτης Τζιώνας είπε στα New Media της ΕΡΤ3 ότι «σήμερα θα αποφασίσει κάθε τμήμα, ξεχωριστά, εάν θα λειτουργήσει αύριο. Γι’αυτό οι φοιτητές μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ι.Θ για να ενημερώνονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος