Το φεστιβάλ της LGBTI κοινότητας για την αγάπη και την αποδοχή υποδέχεται η Θεσσαλονίκη για 6η συνεχόμενη χρονιά από τις 14 μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Το 6ο Thessaloniki Pride έχοντας εδραιωθεί ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης με κοινωνικό μήνυμα, θα συγκεντρώσει για ακόμα μια χρονιά όλους τους ανθρώπους αλλά και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης που θέλουν να αφήσουν πίσω τη μιζέρια και το μίσος και να προχωρήσουν μπροστά σε μια σύγχρονη και ανοιχτή κοινωνία. Το φετινό Thessaloniki Pride με σύνθημα’ Έλα όπως είσαι ‘ θίγει το θέμα των έμφυλων,σεξουαλικών και άλλων ταυτοτήτων που φέρουν οι άνθρωποι, και της ελευθερίας τους να αυτοπροσδιορίζονται, ως βασικού στοιχείου της αποδοχής, του σεβασμού και της μη διάκρισης.Το Thessaloniki Pride αποτελεί μια κορυφαία πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών σε ανοιχτή σύμπραξη με πολλούς κοινωνικούς φορείς (ενεργοί πολίτες, δημόσιες αρχές, ανθρωπιστικές οργανώσεις, τοπικές επιχειρήσεις, διπλωματικές αρχές, καλλιτεχνική και ακαδημαϊκή κοινότητα), στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και όχι μιας μερίδας της. Το φεστιβάλ ανοίγει την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, με ένα υπαίθριο πάρτι στη Ζεύξιδος και συνεχίζεται με δύο προβολές, μία βιβλιοπαρουσίαση και τέσσερις καλλιτεχνικές εκθέσεις την επομένη. Η Παρασκευή, 16 Ιουνίου, περιλαμβάνει το παραδοσιακό Pride Forum στο δημαρχείο και το καθιερωμένο Street Party στην πλ. Χρηματιστηρίου, ενώ το Σάββατο, 17Ιουνίου, το φεστιβάλ μεταφέρεται στο Λευκό Πύργο από τις 12 το μεσημέρι. Από εκεί ξεκινάει και η μεγάλη παρέλαση στις 19:30, για να καταλήξει στο ίδιο μέρος δύο ώρες μετά, οπότε και θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία με την οποία θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ.

Σε μια εποχή έντονης πόλωσης και κοινωνικής εσωστρέφειας διεθνώς το Thessaloniki Pride δίνει βήμα σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να εκφραστούν για μια κοινωνία ανεκτική,ανοιχτή κι ελεύθερη, χωρίς μιζέρια και διακρίσεις και καλεί όλες και όλους να έρθουν όπως είναι, όσο κι αν δεν αρέσουν στους άλλους, γιατί αυτός ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος για να μας χωρέσει όλες και όλους.

Μοιράσου το άρθρο: