Το μεγαλύτερο πάρκο της ΝΑ Μεσογείου στο Παύλου Μελά

Array

Το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο όλης της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ένας πνεύμονας που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και για την Ελλάδα, θα δημιουργηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, έκτασης τριακοσίων τριάντα έξι στρεμμάτων που παραδόθηκε σήμερα στο λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης, το λαό του Παύλου Μελά. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τελετή παραχώρησης του στρατοπέδου από την πολιτεία στην τοπική κοινωνία, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι στο ένα από τα κτίρια του στρατοπέδου θα δημιουργηθεί μουσείο αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης καθώς, όπως είπε, “πράγματι ακούγονται οι φωνές τους ακόμα σε αυτά τα κτίρια”, και στο άλλο, ένα μόνιμο μουσείο για τη γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού ελληνισμού. Πρότεινε, μάλιστα, συμβολικά, στην επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού οι κύριες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα να γίνονται στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά.

Ειδικά για τις ένοπλες δυνάμεις, σημείωσε ότι “τριακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες τετρακόσια τετραγωνικά μέτρα παραδίδονται, επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν το πρόγραμμα της χρήσης των χώρων προς όφελος του προσωπικού. Θέλω να πω ότι αυτό το στρατόπεδο δεν παραδίδεται εν είδει ρουσφετιού ή αν θέλετε παραχώρησης εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το είχαν υποσχεθεί στο παρελθόν, αλλά ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για το ότι, σαν αντάλλαγμα και αναγνώριση των Ενόπλων Δυνάμεων, παραχωρούνται από τον δήμο 83 διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία”. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να βοηθούν στη διαμόρφωση του χώρου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος