Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα «Σχολές Γονέων» και «Εφηβεία είναι θα περάσει»

Array

Παρατείνονται οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» και στην ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης: «Εφηβεία είναι θα περάσει», που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για το εαρινό εξάμηνο του 2017.

Συγκεκριμένα:

  • Έως τις 22 Μαρτίου συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις «Σχολές Γονέων».

Στους βασικούς στόχους συμπεριλαμβάνεται η ενημέρωση των γονέων με μικρά παιδιά, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές της συμβουλευτικής. Τον συντονισμό αναλαμβάνει ψυχολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς, κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών και περιλαμβάνει 10 δίωρες ομαδικές συναντήσεις γονέων.

Οι συναντήσεις ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου, (Γρ. Ξενοπούλου 8) κάθε Τετάρτη από τις 17.00 έως τις 19.00.  Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

  • Έως τις 23 Μαρτίου συνεχίζονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στην ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης «Εφηβεία είναι θα περάσει».

Στόχος είναι η ενημέρωση, η κοινωνικοποίηση, η ευαισθητοποίηση, η ανταλλαγή απόψεων και η αυτοβοήθεια των μελών, καθώς η εφηβεία αποτελεί μια σημαντική μεταβατική περίοδο για τα παιδιά και ταυτόχρονα μια πρόκληση για τους γονείς. Τον συντονισμό αναλαμβάνει ψυχολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει αύριο, Πέμπτη 16 Μαρτίου, από τις 17.00 έως τις 19.00, στη 2η Δημοτική Κοινότητα (Μοναστηρίου 93, 2ος όροφος). Το πρόγραμμα θα λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση, ενώ θα πραγματοποιηθούν οκτώ δίωρες ομαδικές συναντήσεις. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους, τις οποίες θα παραλαμβάνουν είτε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Μοναστηρίου 53-55, 4ος όροφος), κατά τις ώρες 8.00 έως 14.00, είτε να τις εκτυπώνουν μέσω των παρακάτω ηλεκτρονικών συνδέσμων:  

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΦΗΒΕΙΑ

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν με fax στον αριθμό 2310-509048  ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: m.kalogeropoulou@thessaloniki.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-509.038 από τις 08.00 έως τις 14.00.

Πηγή:Δήμος Θεσσαλονίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος