Ξεκινούν οι συντηρήσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Array

Ξεκινούν σύντομα οι συντηρήσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τα πρακτικά του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για την ανάθεση του έργου, ύψους 500.000 ευρώ.
Τα έργα θα γίνουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όπου παρατηρούνται συχνά προβλήματα λόγω κλοπής των καλωδίων, με αποτέλεσμα δρόμοι να μένουν στο σκοτάδι. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιούνται έλεγχοι μία φορά το χρόνο, ωστόσο τις περισσότερες φορές οι δήμοι ειδοποιούν την Περιφέρεια για περιστατικά κλοπών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι το καλοκαίρι είχαν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες, ωστόσο καλώδια ξανακλάπηκαν πάνω από τη γέφυρα του Αξιού και πάνω από την ΠΑΘΕ ,αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου που είναι πιο απομακρυσμένα. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, προγραμματίζονται ενέργειες στις περιοχές του Ασκού και του Σοχού Θεσσαλονίκης, όπου δεν είχαν γίνει συντηρήσεις κατά την προηγούμενη εργολαβία. Για να αντιμετωπιστεί, μάλιστα, το φαινόμενο των κλοπών, οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν πλέον την τοποθέτηση καλωδίων αλουμινίου και όχι χαλκού.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος