Νέα δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών

Array

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη εναντίον της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Δύο μήνες μετά την απαλλαγή του, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της κατασκευής νηπιαγωγείου μέσω ΕΣΠΑ, μία νέα υπόθεση τον καθιστά κατηγορούμενο, ύστερα από δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, που παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται αυτήν τη φορά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κατόπιν καταγγελίας, ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η πρώτη τιτλοφορείται «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση», και η δεύτερη «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων λειτουργούν διάφορες δομές του δήμου, όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Η έρευνα φέρεται να ανέδειξε κραυγαλέες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έτη 2011, 2012, 2013 ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τη δίωξη, η ζημιά για την Ε.Ε. κυμαίνεται από 250 έως 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ στο «κάδρο» βρίσκονται οι δύο πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στους οποίους είναι κι ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ως πρόεδρος το διάστημα εκείνο της πρώτης. Ο ίδιος -πάντως- φέρεται να αρνείται ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Το επόμενο διάστημα τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον ειδικού ανακριτή. Την ίδια ώρα η έρευνα συνεχίζεται για τα έτη 2014 και 2015 και παράλληλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος