Η Εταιρία Θεάτρου «Μικρός Βορράς», σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την τραγωδία εκδίκησης του William Shakespeare, «TITUS ANDRONICUS» σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Aπό την Παρασκευή 18 Μαΐου  και στις 19/20/25/26 και 27 Μαΐου (για 2 ΠΣΚ) στο Labattoir (Παλιά Δημοτικά Σφαγεία).

Η συγγραφή της τραγωδίας «TITUS ANDRONICUS» του William Shakespeare, χρονολογείται μεταξύ 1588 και 1593. Θεωρείται πως είναι η πρώτη τραγωδία του συγγραφέα, αλλά και η πιο βίαιη. Στο έργο υπάρχει κάθε μορφής βία, δοσμένη πάντα με τον ποιητικό λόγο του Shakespeare. Στόχος του έργου ήταν να σοκάρει το κοινό του 16ου αιώνα, όμως, παραμένει επίκαιρο ανά τους αιώνες, καθώς καταπιάνεται με τις έννοιες της ηθικής, της δικαιοσύνης και της εκδίκησης και τις αμφισβητεί με γλαφυρή και φιλοσοφική διάθεση.
Η Εταιρία θεάτρου «Μικρός Βορράς», διατηρώντας τον σαιξπηρικό λόγο, δίνει νέα πνοή σ’ ένα κλασσικό έργο. Τέσσερεις ηθοποιοί επί σκηνής ενσαρκώνουν μια μεγάλη γκάμα χαρακτήρων και φέρνοντας τα πρόσωπα πιο κοντά στο σήμερα δημιουργούν μια άκρως ανατριχιαστική ατμόσφαιρα  ακατάλληλη για ανηλίκους.
Μια ιδιαίτερη παράσταση, σκληρή, αλλά και με αρκετή δόση πικρού χιούμορ και συνεχείς ανατροπές έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, σ’ έναν εξίσου ιδιαίτερο χώρο στο LABATTOIR (ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ).

Λίγα Λόγια για το έργο:

Ο Ρωμαίος στρατηγός Τίτος Ανδρόνικος, κατακτητής των Γότθων, επιστρέφει στη Ρώμη, με «λάφυρα» τη βασίλισσα των Γότθων, Ταμόρα και τους γιους της. Θυσιάζει τον μεγαλύτερο γιο της Ταμόρα και την ύβρη αυτήν η βασίλισσα θα θελήσει να την ξεπληρώσει μ’ όλη της τη λύσσα. Ο νέος αυτοκράτορας της Ρώμης Σατουρνίνος, αφελής, διεφθαρμένος και ερωτομανής, παντρεύεται την Ταμόρα, μαγεμένος από τα κάλλη και τον ερωτισμό που εκπέμπει.

TITUS ANDRONICUS official trailer / Μικρός Βορράς

Η Εταιρεία θεάτρου «μικρός βορράς» παρουσιάζει:ΤΙΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ – William Shakespeare! Για πρώτη φορά στη Θεσ/νίκη στον πολυχώρο πολιτισμού Labattoir (παλιά δημοτικά σφαγεία) – 26ης Οκτωβρίου 35.Από 18/5 για 6 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21:15Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6979-849182 & 6934-600074Ετοιμάσου! Έρχεται…ο Ανδρόνικος!Titus Andronicus από τον Μικρό Βορρά στο Labattoir

Δημοσιεύτηκε από Titus Andronicus απο τον Μικρό Βορρά στις Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Αυτοκράτειρα της Ρώμης πλέον, η Ταμόρα, με εκτελεστικά όργανα τους άλλους δύο γιους της και τον μαύρο εραστή της, Ααρών, στήνει εφιαλτικό «χορό» εκδίκησης ενάντια στον Τίτο Ανδρόνικο και την οικογένειά του. Αχαλίνωτοι και βάναυσοι οι γιοί της, δολοφονούν, ακρωτηριάζουν, τιμωρούν, βιάζουν. Ο αιμάτινος κύκλος των βίαιων, εκδικητικών πράξεων θα συνεχιστεί με τη θανάσιμη τιμωρία των γιων, του εραστή της Ταμόρα και της ίδιας από τον Τίτο Ανδρόνικο και τον γιο του Λούκιο, ο οποίος συμμαχεί με τους Γότθους για να στεφθεί στο αιματοβαμμένο τέλος, αυτοκράτορας της Ρώμης.

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό: Γιάννης Κατρανίτσας

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

Μακιγιάζ, κοστούμια: Στέφανος Μπαμπούλης

Διδασκαλία τραγουδιών: Στελίνα Βογιατζή

Βίντεο: Εύη Μίνου

Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη

Διαμόρφωση ήχου: Μάριος Αποστολακούλης

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης

Βοηθός Σκηνογράφου: Αντώνης Χατζηπέτρου

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βασιλική Ζώκου, Κορνηλία Προκοπίου

Παίζουν: Γιάννης Μαστρογεωργίου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κορνηλία Προκοπίου, Χρήστος Τσάβος, Κωνσταντίνος Φωτίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: LABATTOIR (ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.15

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6979-849182 και 6934-600074

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€, 8€ (μειωμένο)

 

Μοιράσου το άρθρο: