Μέσα στο 2018 θα προκηρυχθεί η επέκταση της Α2 φάσης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης, που θα αυξήσει κατά 150.000 κ.μ. την ημέρα την παροχή πόσιμου νερού από τον Αλιάκμονα, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνέδριου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Κ. Μακεδονίας.

Επισήμανε ότι για το έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30 εκατ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί και επικαιροποιηθεί η μελέτη, ενώ υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ακόμη, μέσα στους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί η ολοκλήρωση της αποχέτευσης των χαμηλών δυτικών συνοικιών.

Ο κ. Κρεστενίτης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΕΥΑΘ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε απρόσκοπτα να υλοποιείται η επιτήρηση, συντήρηση και επισκευή του συνόλου των κλειστών αγωγών ομβρίων υδάτων.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στη διάθεση του 24% των μετοχών της ΕΥΑΘ, τονίζοντας ότι αν οι δημοτικοί άρχοντες ενσκήψουν ουσιαστικά στο θέμα αυτό και όχι μόνον από αντιπολιτευτική διάθεση, μπορούν να επεξεργαστούν ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις που κινούνται στην λογική δημόσιας ή/και δημοτικής διαχείρισης του παρόχου των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο κ. Κρεστενίτης τόνισε ότι το επενδυτικό σχέδιο της ΕΥΑΘ περιλαμβάνει έργα 166 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: