Η Ελλάδα διαγωνίζεται στο πρώτο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού την Πέμπτη 14 Μαΐου στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Η Κύπρος στο δεύτερο μισό του Πρώτου Ημιτελικού την Τρίτη 12 Μαΐου, σύμφωνα με την απογευματινή κλήρωση που μεταδόθηκε απευθείας από το eurovision ert gr. Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία ψηφίζουν στον Πρώτο Ημιτελικό. Γαλλία, Ην. Βασίλειο και Ισπανία στο Δεύτερο.

Οι οικοδεσπότες του φετινού διαγωνισμού καλωσόρισαν τις 41 χώρες που συμμετέχουν φέτος στον Διαγωνισμό, δίνοντας ουσιαστικό «εναρκτήριο λάκτισμα» της φετινής Γιουρο-Περιόδου.

Οι 35 από τις συνολικά 41 χώρες, που συμμετέχουν φέτος μπήκαν στην κληρωτίδα για την κατανομή τους στις δύο ημιτελικές βραδιές.

Από το 2013 δε γίνεται κλήρωση για την ακριβή σειρά εμφάνισης. παρά μόνο για το πιο αυτήν την αποφασίζουν οι Διοργανωτές αφότου ακούσουν όλες τις συμμετοχές θέλοντας έτσι να κάνουν ένα πιο σφιχτό τηλεοπτικό σόου που να κρατά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Οι 10 πρώτες χώρες από κάθε ημιτελικό, δηλαδή 20 συνολικά θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου 16 Μαΐου.

Σε κάθε ημιτελικό ψηφίζουν μόνο οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και τρεις από τις 6 που συμμετέχουν απευθείας, μετά από κλήρωση. Έτσι, στον δικό μας τον 2ο ημιτελικό, ορίστηκε μετά από κλήρωση να ψηφίσουν οι:
Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και  Ισπανία.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Μοιράσου το άρθρο: