Όσο βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον τόσο περισσότερες επενδύσεις θα έρθουν στη χώρα, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ για το Ελληνικό διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στο έργο, αλλά καθυστέρηση του ενός μηνός, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.

Η Ελλάδα -πρόσθεσε- έχει σοβαρά ζητήματα ως προς τη λειτουργία της, στο καπιταλιστικό σύστημα, με τις τράπεζες, τη γραφειοκρατία, αλλά και τη δικαιοσύνη και τον πολιτικό κίνδυνο, ο οποίος εξαλείφθηκε, όπως σημείωσε , με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τώρα τελειώνουμε με αυτά, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις επενδύσεις στη χώρα μας, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι  «η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες στην προσέλκυση επενδύσεων και από την προσέλκυσή τους εξαρτάται η περαιτέρω πορεία της χώρας. Ο καπιταλισμός είναι απλό σύστημα…όταν δημιουργείς συνθήκες τότε έρχονται επενδύσεις».

Όσον αφορά στη στήριξη των δανειοληπτών επισήμανε ότι το πλαίσιο με την πλατφόρμα θα λήξει τέλος Απριλίου και όποιος πιστεύει ότι έχει πρόβλημα θα πρέπει να σπεύσει να κάνει αίτηση για την προστασία του. Παράλληλα ενημέρωσε, ότι θα φτιαχτεί και ατομικό πτωχευτικό δίκαιο.

Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό σημείωσε: «Δέχομαι ότι οι μπουλντόζες είναι το σημείο εκκίνησης.
Αλλά για την αγορά δεν είναι, όπως συμβαίνει με την αύξηση του μετοχικού
κεφαλαίου της Lamda. Αν δεν έβλεπαν πρόοδο οι μέτοχοι της Lamda, θα δέσμευαν χρήματα; Ότι μπορούσε να φτιάξει το κράτος το έχει τελειώσει…»

Σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είπε: «ψεύτες και υποκριτές όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι με το σύστημα που φέρνει η κυβέρνηση παραμορφώνεται η βούληση του Ελληνικού λαού. Δηλαδή όταν εκείνοι ήλθαν στην κυβέρνηση με το ίδιο σύστημα, υπήρξε παραμόρφωση της βούλησης του λαού;»

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: