Σε ετοιμότητα παραμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, την ώρα που το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 22/7, επανέλαβε «την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφερόντα της Τουρκίας» στη Μεσόγειο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πως τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή της για την ΕΡΤ από την Τουρκία η Αριάνα Φερεντίνου: 2.5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του έκτακτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν.

Στη γραπτή ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού ΣΕΑ, υπογραμμίζεται ότι «με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψουμε σε χώρες και παράγοντες που αγνοούν την παρουσία της τουρκικής κοινότητας και των δικαιωμάτων τους, να προσπαθήσουν να βλάψουν την ειρήνη και την σταθερότητα στο νησί».

Όσον αφορά τη Μεσόγειο η ανακοίνωση του τουρκικού ΣΕΑ τονίζει την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφερόντα της Τουρκίας «που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.»

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την καταπολέμηση τρομοκρατικών στοιχείων δια μέσου των συνόρων της στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που απορρέουν από διμερείς συμφωνίες.

Σχετικά με τη Λιβύη το τουρκικό ΣΕΑ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τη Λιβύη «κατά της τυραννίας».

Επίσης καταδικάζει τη στάση της Αρμενίας «που συνεχίζει την παράνομη κατοχή εδαφών του Αζερμπαϊτζάν καθώς και την επιθετικότητα της χώρας αυτής «που αγνοεί το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ειρήνη».

Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Bild είχε αναφέρει ότι «Η Μέρκελ σταματά στρατιωτική σύγκρουση Τούρκων-Ελλήνων».

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: