Άμεση απάντηση, πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί λύσεις εκτός δικαίου, έδωσε ο Νίκος Δένδιας στον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συμφωνήσει με την Ελλάδα αρκεί να συμβιβαστεί και να μοιραστεί την ανατολική Μεσόγειο. Είχαν προηγηθεί οι αναφορές Ερντογάν ότι θα στείλει τρίτο γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο ενώ συνεχίζονται οι υπερπτήσεις τούρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε νέα συνέντευξη του καλεί την Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην Ανατολική Μεσόγειο και να συμβιβάζεται.

«Μην παίζετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε. Να μάθετε πώς να μοιραστείτε την Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών έδωσε τόσο ο Νίκος Δένδιας, όσο και ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Η Ελλάδα είναι διαχρονικά έτοιμη για μία έντιμη συνεννόηση, αλλά επίσης είναι διαχρονικά ανέτοιμη να συμμετέχει σε ανατολίτικο παζάρι και ανέντιμο, καταχρηστικό συμβιβασμό» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, ενώ από την πλευρά του Γ. Λακκοτρύπης τόνισε: «Έχουμε καταθέσει συντεταγμένες και έχουμε καλέσει την Τουρκία να έρθει να οριοθετήσει, κάτι που βεβαίως έχει αρνηθεί».

Παράλληλα, η ελληνική αντιπροσωπεία βουλευτών αποχώρησε χθες από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Κατήγγειλαν τη στάση του προεδρεύοντος, ο οποίος φαίνεται ότι προσπάθησε να εμποδίσει μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να υποβάλλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν μετά την ομιλία του Τούρκου πρέσβη στο ΝΑΤΟ που συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ: «ΤΟ ΝΑΤΟ τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε κράτη-μέλη, γιατί δεν έχει προβλέψει να παρεμβαίνει σε διαφορές ανάμεσα σε κράτη-μελη.

Εν μέσω των παραπάνω συνεχίζονται οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ν. Λυγερού

Μοιράσου το άρθρο: