Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωση, με πλειοψηφία 30 ψήφων.

Συγκεκριμένα, 329 ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας.

Ωστόσο, η δεύτερη ψηφοφορία που αφορά το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας που είχε προτείνει η κυβέρνηση απορρίφθηκε. Τριακόσιοι είκοσι δύο ψήφισαν εναντίον της υιοθέτησης του χρονοδιαγράμματος ενώ 308 ψήφισαν υπέρ.

Μετά το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι παύει το νομοσχέδιο για τη συμφωνία και ότι αυτό που απομένει είναι να διαβουλευτεί με τους εταίρους του στην ΕΕ για το τι παράταση μπορεί να δοθεί. Αυτό που ζητά ο ίδιος είναι μια μικρή τεχνική παράταση ολίγων εβδομάδων και όχι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

«Θα μιλήσω στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις προθέσεις μας. Μέχρι να καταλήξουν σε μια απόφαση, θα παύσω αυτό το νομοσχέδιο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η πολιτική μας παραμένει πως δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Μετά την απόφαση του Τζόνσον για παύση της διαδικασίας επικύρωσης της Συμφωνίας Αποχώρησης και προκειμένου να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι θα συστήσει στους 27 ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ να αποδεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για μια παράταση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

Πηγή: ΕΡΤ1, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: