Μαύρο χρήμα εκατομμυρίων ευρώ εκτιμούν οι φορολογικές αρχές ότι διακινείται κάθε καλοκαίρι μέσω της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών σε ολόκληρη τη χώρα. Τις υποψίες αυτές έρχεται να επιβεβαιώσει η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Μύκονο και η οποία αποτελεί, όπως φαίνεται, την κορυφή του παγόβουνου.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου, όταν έφτασαν στη Μύκονο 4 εφοριακοί στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία Villa Juanita Dolores. Με τη βοήθεια μεσίτριας, βρήκαν μία βίλα στην περιοχή Φτελιά, η οποία είχε κόστος 25.000 ευρώ για τα έξι βράδια που ήθελαν να τη νοικιάσουν.

Μόλις αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα, η μεσίτρια τους είπε ότι πριν από λίγες μέρες, είχε καταθέσει στο λογαριασμό του διαχειριστή της βίλας 19.200 ευρώ. Ιδιοκτήτης της βίλας είναι γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος την είχε νοικιάσει σε άλλο πρόσωπο έναντι μηνιαίου μισθώματος 1.666,67 ευρώ.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο της εφορίας, ο ιδιοκτήτης δεν δήλωσε ποτέ το εισόδημα από τα ενοίκια, ούτε είχε κάνει δήλωση Ε2. Επίσης, ούτε ο μισθωτής είχε δηλώνει ποτέ εισόδημα από την ενοικίαση της βίλας σε τουρίστες και δεν έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος.

Μετά από αυτά τα ευρήματα, η εφορία ξεκίνησε τακτικούς φορολογικούς ελέγχους και για τα δύο πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: