Πράσινο φως για το έργο του μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό έδωσε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Βάσει της απόφασης του ΚΑΣ, ο επενδυτής θα πρέπει να υποβάλλει αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές μελέτες για παρεμβάσεις εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς και όχι για όλη την έκταση του Ελληνικού. Πράσινο φως έδωσε και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων που συνεδρίασε νωρίτερα για την επένδυση στο Ελληνικό.

Καίρια χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΑΣ που δείχνει να ξεμπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι συνιστά σαφές μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον «η Ελλάδα μπορεί».

Εντός του 2019 θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου στη Lamda Development , τόνισε προαναγγέλλοντας «πολλές επενδύσεις που θα ακολουθήσουν μετά το Ελληνικό».

Βάσει της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ο επενδυτής θα πρέπει να υποβάλλει αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές μελέτες για παρεμβάσεις εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς και όχι για όλη την έκταση του Ελληνικού.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη, Μαρία Καλτάκη

Σχετική είδηση:Ανοίγει η επένδυση για το Ελληνικό – Πράσινο φως από το ΚΑΣ (video)

Μοιράσου το άρθρο: