Τη δική του απάντηση δίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ελληνική συμφωνία με την Αίγυπτο και ξεκινά εκ νέου γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ομιλία του έξω από την Αγία Σοφία για την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την Ελλάδα είπε ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο δεν έχει καμία αξία για την Τουρκία, και «θα συνεχίσουμε τη δράση μας στην περιοχή που καθορίζεται από τη συμφωνία μας με τη Λιβύη».

«Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το (πλοίο σεισμικών ερευνών) Barbaros Hayrettin σε αποστολή», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Αριάνας Φερεντίνου, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ του ζήτησε να σταματήσει τις γεωτρήσεις για 2-3 εβδομάδες, ώστε να διευκολύνει τις προσπάθειές της. Της απάντησε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη αλλά θα συμμετάσχει στις τριμερείς διαπραγματεύσεις με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πλέον, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η Άγκυρα θα επανεκκινήσει τις γεωτρήσεις.

Μοιράσου το άρθρο: