Το «Eurovision: Europe Shine A Light» μας ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην 65χρονη ιστορία του διαγωνισμού με εκπλήξεις, ζωντανές συνδέσεις και μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θρύλων του μουσικού θεσμού. Δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την εκδήλωση όμως αυτή, η EUROVISION ειχε στόχο αφενός να τιμήσει με διαφορετικό τρόπο τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στο φετινό ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό, αφετέρου δε να δείξει την ενότητα της Ευρώπης.

Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε και η επίσημη σειρά εμφάνισης των συμμετοχών με την Ελλάδα να έχει οριστεί από τους Διοργανωτές στην πρώτη θέση.

Από το Studio 21 του Hilversum οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, μάς παρουσίασαν αποσπάσματα από τα 41 video clips, σχολίασαν εναλλακτικά προσωπικά «postcards», άκουσαν μαζί μας μηνύματα ελπίδας από όλους τους φετινούς συμμετέχοντες, αναζήτησαν σε όλη την Ευρώπη παλιούς σταρ της Eurovision και «φώτισαν» μοναδικά με ένα τραγούδι την Ευρώπη και την ελπίδα μας για το μέλλον, με τη συμμετοχή όλων!

Πηγή: ΕΡΤ1
Σχετική είδηση: Ψηφίζουμε τα αγαπημένα τραγούδια της Eurovision 2020

Μοιράσου το άρθρο: