«Η ιστορία είναι αμείλικτη. Όσοι έχουν αυτοκρατορικές ψευδαισθήσεις, συμπεριφέρονται ως διεθνείς ταραξίες και απειλούν την ειρήνη, έχουν απέναντι τη διεθνή κοινότητα και οδηγούνται σε ήττα» διεμήνυσε στην Τουρκία από το Ναυαρίνο που γιορτάζει σήμερα τα 192 χρόνια από την Ιστορική Ναυμαχία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Το Ναυαρίνο διδάσκει τι περιμένει όσους τρέφουν αυτοκρατορικές ψευδαισθήσεις. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος για να υπογραμμίσει ότι πράττουν με αρραγή ενότητα και η Διεθνής Κοινότητα βρίσκεται απέναντι σ αυτές τις πρακτικές αντιλαμβανομένη το διακύβευμα.

Το μήνυμα προς την Ε.Ε ήταν επίσης αυστηρό καθώς ο κ Παυλόπουλος επανέλαβε ότι εκ του ρόλου της «οφείλει όταν τραυματίζει η Ειρήνη και το Διεθνές δίκαιο να είναι παρούσα και μάλιστα άμεσα».

«Δεν νοούνται καθυστερήσεις όταν έχεις απέναντι διεθνή ταραξία» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στα φετινά Ναυαρίνεια και μετά το τέλος των εκδηλώσεων επισκέφθηκε τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ για να ευχαριστήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην υπεράσπιση της χώρας αλλά και της διεθνούς νομιμότητας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Μοιράσου το άρθρο: