Στην Αυστραλία, άλλος ένας ομογενής έχασε την ζωή του, στην προσπάθειά να γλυτώσει από τις φονικές φωτιές στην Νέα Νότια Ουαλία, ενώ οι αρχές συνέλαβαν έναν 16χρονο ως υπαίτιο της πυρκαγιάς, που έκαψε 14 σπίτια στο Κουίνσλαντ.

Ο αριθμός των θυμάτων από τα πύρινα μέτωπα της Νέας νότιας Ουαλίας, ανέβηκε με τον εντοπισμό ενός απανθρακωμένου άνδρα στο Willawarrin. Ο 58χρονος Barry Parsons είναι επισήμως το τέταρτο θύμα, από την Παρασκευή που ξέσπασαν οι φωτιές. Τα άλλα θύματα είναι η Julie Fletcher, η Vivian Chaplain και ο George Nole, γεννημένος στην Ελλάδα.

Όμως όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ένας ακόμα ομογενής έχασε τη ζωή του. Ο 63 ετών  Κρις ή Χρήστος Σάββας. Ελληνικής ή κυπριακής καταγωγής. Ήταν κάτοικος του South Arm. Κατά την διάρκεια των πυρκαγιών της περασμένης Παρασκευής κατάφερε μεν να σώσει το σπίτι του, αλλά όταν χρειάστηκε να οδηγήσει κάποια στιγμή, συνάντησε μπροστά του μια φλεγόμενη γέφυρα. Προσπάθησε να κάνει όπισθεν, χωρίς να τα καταφέρει. Το όχημά του έπεσε και ανετράπη σε ένα χαντάκι.

Το άψυχο σώμα του ανακάλυψαν μέσα στο αυτοκίνητο, η σύζυγος και ο γιος του, ενώ γείτονες περιγράφουν τον Χρήστο Σάββα ως έναν αρκετά ντροπαλό άνθρωπο, που εκτελούσε κατασκευαστικές εργασίες και βοηθούσε τους συνανθρώπους του. Η ιατροδικαστική έρευνα θα διευκρινίσει τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Αν δηλαδή επήλθε από τραύματα ή έπαθε καρδιακή προσβολή λόγω έντασης

Κυνήγι εμπρηστών – Σύλληψη 16χρονου

Την ώρα που δεκάδες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται, τόσο στην Νέα Νότια Ούαλία, όσο και στο Κουίνσλαντ, οι αρχές επιδίδονται σε ένα κυνήγι εμπρηστών. Στο Κουινσλαντ συνέλαβαν μάλιστα έναν 16χρονο, που θεωρούν πως άρχισε την πυρκαγιά που έκαψε συνολικά 14 σπίτια. Ανάμεσα στους ύποπτους συγκαταλέγεται κάποιος που έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς σε μια περιοχή που αργότερα ξέσπασε φωτιά.

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

 

Μοιράσου το άρθρο: