ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ τονίζοντας ότι αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την πολιτική που έχει χαράξει σε ορίζοντα καθαρής τετραετίας.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα αφήνει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης, έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ, ο Πρωθυπουργός.

«Πήραμε μία εντολή για μία καθαρή 4ετία και θα θέσουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της 4ετίας. (…) Σήμερα ως χώρα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες: έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση με πλειοψηφία στη Βουλή που δεν στηρίζεται σε ευκαιριακές συμμαχίες και έχει έρθει για να υλοποιήσει το σχέδιό της», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα βιομηχανική επανάσταση μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη χάραξη πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας υλοποιούνται, κάτι που -όπως ανέφερε- αποτυπώθηκε και με τις νέες μειώσεις φόρων που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Θα πω κάτι που δεν είχα εντάξει στο προεκλογικό μου λεξιλόγιο πολύ έντονα: αφορά στις δικές σας υποχρεώσεις ως επιχειρηματίας να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα (…) Ο μετασχηματισμός χρειάζεται ανθρώπους και εξειδικευμένο προσωπικό που κοστίζει, όμως είναι μια επένδυση που πρέπει να γίνει. (…) Η επόμενη μεγάλη μας έμφαση είναι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, πρόσθετα φορολογικά κίνητρα για υπεραποσβέσεις, καθώς και τη στενότερη συνεργασία των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Παπαδάκη

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο: