ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δύσκολη μέρα για τους ανθρώπους στο Μάτι η σημερινή καθώς συμπληρώνονται 2 χρόνια από την τραγωδία που στιγμάτισε την μνήμη ολόκληρης της Ελλάδας.

Εκατόν δύο ψυχές χάθηκαν στις 23 Ιουλίου του 2018 από την πυρκαγιά που ξέσπασε εκείνο το απόγευμα της Δευτέρας. Επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι του Αγ. Θωμά πραγματοποιήθηκε το πρωί για αυτούς που χάθηκαν στις φλόγες αλλά για αυτούς που έμειναν πίσω να θρηνούν και να αναρωτιούνται τι ακριβώς έγινε και χάθηκαν τόσοι άνθρωποι εκείνη την ημέρα.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δημάρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, η προέδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην προέδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσώποι των Σωμάτων Ασφαλείας, και της Αυτοδιοίκησης.

Ο ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έφυγαν, επιβάλλει λίγα λόγια και πολύ σκληρή δουλειά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε: «Βρεθήκαμε εδώ κι ενώσαμε τις προσευχές μας, μαζί με τους οικείους τους για τις ψυχές τους. Η δική μας βούληση και το δικό μας καθημερινό στοίχημα είναι ένα και μοναδικό: Ποτέ ξανά Μάτι. Θα παλεύουμε καθημερινά για να διαφυλάξουμε κάθε ανθρώπινη ζωή».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Η τραγικότητα της ημέρας μάς δίνει τη δύναμη να σκεφτούμε πως το κράτος πρέπει να στηρίζει τον πολίτη. Θεωρώ ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα περίοδο, κατά την οποία όλοι είμαστε σε εγρήγορση για να μην συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ ξανά. Τιμή στα θύματα. Όλοι μαζί να δουλέψουμε για μια καλύτερη χώρα».

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τους κάτοικους εκεί καθώς δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τις αναφορές του πραγματογνώμονα Λιότσιου. Στις συνολικά επτά καταθέσεις του, μιλά για ωμούς εκβιασμούς και πρακτικές που κάθε άλλο παρά ταιριάζουν σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο Πραγματογνώμονας καταγγέλλει ότι ο κ. Ματθαιόπουλος μίλησε απαξιωτικά για τους εισαγγελικούς λειτουργούς και του ζήτησε να παραθέσει ψευδή στοιχεία. Η πρώην υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε εξώδικα και κατά των Άδωνι Γεωργιάδη, Γιώργου Κύρτσου και Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντικές, αήθεις και ψευδείς δηλώσεις τους σε βάρος της, όπως υποστηρίζει, για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Μοιράσου το άρθρο: