Ξεκίνησε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 46ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από το πρωί, οπότε άνοιξαν οι πύλες του ιδρύματος στην Πατησίων, στον ιστορικό χώρο του Μετσόβειου αποτίουν φόρο τιμής απλοί πολίτες, φορείς και οργανώσεις.

Στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή στη μνήμη του αγώνα των φοιτητών με τον πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα και εκπροσώπους των κομμάτων σε σύντομες παρεμβάσεις τους να αναφέρονται στον επίκαιρο ακόμη και σήμερα αγώνα της νεολαίας του 1973 αλλά και στην ανάγκη ενότητας ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε αστυνομικό κλοιό πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια κτίρια, ξένες αντιπροσωπείες στη χώρα μας και η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και η Αμερικανική Πρεσβεία όπου θα καταλήξει το απόγευμα της Κυριακής η καθιερωμένη πορεία.

Σε ισχύ από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγόρευση στάθμευσης ενώ προληπτικοί έλεγχοι θα διεξάγονται στις αποβάθρες του Μετρό.
Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών την Κυριακή, ενώ κλειστοί θα μείνουν κάποιες ώρες και σταθμοί του Μετρό για λόγους ασφαλείας, τις ώρες διεξαγωγής της πορείας και κατά μήκος της διαδρομής Πολυτεχνείο-Σύνταγμα-Αμερικανική Πρεσβεία.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Αντζελα Ζούγρα, Ηλίας Κούκος

Σχετική είδηση:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο

Από αύριο ο τριήμερος εορτασμός για το Πολυτεχνείο-Επί ποδός 5000 αστυνομικοί και μέτρα ασφαλείας

Μοιράσου το άρθρο: