Τον χώρο απόθεσης των καμένων δένδρων που υλοτομήθηκαν στο Μάτι με συγκεντρωμένους πάνω από 20.000 τόνους καύσιμης ύλης, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός προκειμένου να δει την πρόοδο καθαρισμού. Η καύσιμη ύλη, άρχισε να απομακρύνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και η μεταφορά, αξίας περίπου 800.000 ευρώ, έγινε δωρεάν, κατόπιν συνεννόησης με τρεις εταιρείες.

Προσωπική μου δέσμευση και της κυβέρνησης να ξαναφτιάξουμε το Μάτι καλύτερο, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο καθαρισμός του οικοπέδου ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι έκαναν λόγο για «πυριτιδαποθήκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην διαδικασία του καθαρισμού και τόνισε πως πρώτο μέλημα του κράτους είναι η «προστασία ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας».

Τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης δίχως να επιβαρυνθεί έστω με ένα ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, καθώς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρθηκαν να εκτελέσουν αφιλοκερδώς το έργο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αντίθετα, σχολίασε ο πρωθυπουργός, η σύμβαση που είχε συναφθεί προηγουμένως είχε μεγάλο κόστος.

Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου οικισμού και ενημερώθηκε για την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή.

Τα αιτήματα τους κατέθεσαν οι κάτοικοι οι οποίοι ζήτησαν και συναντήσεις μαζί του.

Η διαφήμιση από τον πρωθυπουργό ενός αναγκαίου έργου όπως είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου στο κατεστραμμένο Μάτι, όπου είχαν εγκαταλειφθεί τα καμένα δέντρα, το οποίο θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε γίνει από τον κρατικό μηχανισμό και όχι από κάποιους ιδιώτες επιχειρηματίες, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής που ένα χρόνο μετά την τραγωδία εξακολουθεί να υποφέρει, σημειώνει το ΚΚΕ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο: