Από το Παρίσι ξεκινάει η ευρωπαϊκή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Θα ακολουθήσει στις 24 Αυγούστου επίσκεψη στο Βερολίνο και συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Χάγη όπου θα συναντήσει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Στην ατζέντα θα βρεθούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και επενδύσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Η μείωση των συμφωνημένων πρωτογενών πλεονασμάτων θα έρθει όταν πρώτα εμείς αποδείξουμε ότι αλλάζουμε το μείγμα της πολιτικής για να παραχθεί νέος πλούτος και να αυξηθεί σημαντικά η ανάπτυξη.

Αυτό θα συμβεί με την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και την διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Οι επόμενοι σταθμοί του πρωθυπουργού θα είναι στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  και στις 24-27 Σεπτεμβρίου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη νέα Υόρκη. Έτοιμα είναι και τα επόμενα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: