Συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην συνεδρίαση της Επιτροπής να παραστούν και οι 7 βουλευτές του κόμματος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει γνωστοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους κ. Τζανακόπουλο – Πολάκη.

Ενδεικτικές των προθέσεων ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος όταν ερωτήθηκε εάν θα παραστούν, είπε «θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το σύνταγμα».

Την ίδια ώρα να ανακαλέσει η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης την απόφαση εξαίρεσης των  Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη ζητούν οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, με υπόμνημα που καταθέτουν σήμερα, περίπου στις 12:30.

Στο υπόμνημα, η απόφαση που έλαβε η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης χαρακτηρίζεται από τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου παράνομη και άκυρη και σημειώνεται επικουρικά πως αν η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επιμείνει στην απόφασή της, τότε πρέπει να εξαιρεθούν ακόμα τρία μέλη της, οι  Θανάσης Πλεύρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, διότι έχουν εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον έχουν κατηγορήσει για σκευωρία.

Με την αίτησή μας αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και του Κοινοβουλίου, θα αναφέρεται στην αίτηση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς αν τελικά ληφθεί η απόφαση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τότε η διαδικασία στη Βουλή θα πάσχει από ακυρότητα, όπως χαρακτηριστικά θα επισημαίνεται.

Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα παραθέτουν, μαζί με το αίτημα, και τις διατάξεις στις οποίες βασίζουν το σκεπτικό τους.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απαγόρευση δηλώσεων του Δημήτρη Τσοβόλα νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή, κατηγορούν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής για αυταρχικές πρακτικές. Ο πρόεδρος της βουλής ενεργοποίησε διάταξη του κανονισμού, βάσει της οποίας απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο του κοινοβουλίου.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ περί μεροληψίας, δεν θέλει να καταθέσει ο Φρουζής», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής,  σε  τακτική συνέντευξη Τύπου

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: