Στην Ολομέλεια την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο πέρασε με ευρεία συναίνεση από τις αρμόδιες Επιτροπές. «Δεν είναι δυνατόν δεν θέλω να το φανταστώ ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα το ψηφίσουν όλοι. Τη στιγμή που η Τουρκία προκαλεί συνεχώς εμείς να μην καταφέρουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ομοψυχίας και εθνικής συνεννόησης» είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις φαίνεται πως ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό και την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς αμέσως μετά ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε πως οι αλλαγές είναι θετικές και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο ΝΑΙ.

Δύο ήταν τα βήματα του Υπουργού Εσωτερικών:
Στο Επικρατείας τα κόμματα θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι και τρεις υποψηφίους από την Ομογένεια και εφόσον το αποφασίζουν ένας υποψήφιος πρέπει να είναι στις πρώτες τρείς θέσεις του ψηφοδελτίου ,άρα θα είναι σίγουρη η εκλογή των δύο.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τις ενστάσεις σε περίπτωση απόρριψης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τις οποίες θα ελέγχει διακομματική επιτροπή.

Μετά από αυτό ο δρόμος για ρεκόρ ψήφων είναι ανοιχτός.

«Θα είναι μεγάλο λάθος από τον Γιάνη Βαρουφάκη αν πεί όχι στο νομοσχέδιο, όλοι βάλαμε νερό στο κρασί μας» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Μοιράσου το άρθρο: