Μήνυμα για το θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων έστειλε από τα Τζουμέρκα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την απόρριψή τους από τη Γερμανία. Η Ελλάδα θα επανέλθει στο θέμα των αποζημιώσεων. Οι αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο δεν είναι θέμα αντεκδίκησης αλλά χρέος έναντι των θυμάτων, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η απόρριψη της Ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης για τις γερμανικές επανορθώσεις από τη γερμανική κυβέρνηση είναι παντελώς ατεκμηρίωτη και αβάσιμη». Η Ελλάδα θα επανέλθει διεμήνυσε από τον Καταρράκτη στα Τζουμέρκα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε: «Η απάντηση εντελώς αυθαίρετη, αναιτιολόγητη και χωρίς βάση. Η πραγματική συγγνώμη δεν στοιχειοθετείται πάρα εμπράκτως» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. «Είναι εθνική συκοφαντία το επιχείρημα ότι η Ελλάδα παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της. Η Γερμανία οφείλει σύμφωνα καίμε τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό να αποδεχθεί την προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε στην Τουρκία ότι ακόμη και μόνη της η Ελλάδα και με αρραγή ενότητα και χωρίς υποχωρήσεις θα υπερασπιστεί έδαφος, κυριαρχικά δικαιώματα και ΑΟΖ. Είπε συγκεκριμένα: «Όσο έτοιμοι να υπερασπισθούμε ειρήνη τόσο έτοιμοι και ανυποχώρητοι με αρραγή ενότητα να υπερασπισθούμε έδαφος σύνορα και ΑΟΖ».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Μοιράσου το άρθρο: