Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Βουτσά.

H σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09:00 στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο.

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Κώστα Βουτσά

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα κωμικού, παρουσιάζει στην ιστοσελίδα Αρχείο-Αφιερώματα την τηλεοπτική συνάντησή του το 2007 με τη Λένα Αρώνη στην εκπομπή «Ημερολόγια».

Στο απόσπασμα από την εκπομπή «Ημερολόγια» περιλαμβάνεται η συνέντευξη του Κώστα Βουτσά στο θέατρο Λαμπέτη, όπου εμφανιζόταν εκείνη την περίοδο. Ο δημοφιλής Έλληνας κωμικός μιλάει για τη σχέση του με την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, θυμάται τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική σε μία ερασιτεχνική παράσταση, σχολιάζει τον ακούραστο χαρακτήρα του και υπογραμμίζει την ανάγκη που νιώθει να εργάζεται και να παραμένει δραστήριος, εκφράζοντας την ελπίδα να μην αποσυρθεί από το θέατρο, αλλά να «φύγει» πάνω στο σανίδι. Ο Κώστας Βουτσάς αναφέρεται στη σχέση του με το κοινό, τον επαγγελματισμό που τον διέκρινε και την αυτοπεποίθηση που ένιωθε στη σκηνή και του επέτρεπε να στέκεται με θαυμασμό και σεβασμό απέναντι στο ταλέντο των συναδέλφων του. Ο Κώστας Βουτσάς θυμάται τον πατέρα του, τις κακουχίες και τις διώξεις που εκείνος υπέστη λόγω των πολιτικών πεποιθήσεών του και μιλάει για τη σχέση του με τα δικά του παιδιά. Η εκπομπή περιλαμβάνει αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο σημαντικός Έλληνας κωμικός ηθοποιός όπως «Η χαρτοπαίχτρα» (1964), «Κάθε Σάββατο» (1999), «Το θύμα» (1969), «Το πρόσωπο της ημέρας» (1965) και «Κορίτσια για φίλημα» (1965).

Έτος παραγωγής: 2007

Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Κώστα Βουτσά.

Σχετική είδηση: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς (video)

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς

Μοιράσου το άρθρο: