Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός στο πρώτο του ταξίδι μετά την άρση των μέτρων. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το σταθμό λεωφορείων Μακεδονία και στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τοπικούς φορείς. Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου βρίσκεται και ο σταθμός μετεπιβίβασης για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που εκτελούν δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και συνοδευόταν και από τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός αρχικά είδε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 (Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός) και στη συνέχεια, φορώντας προστατευτική μάσκα, όπως προβλέπεται, ανέβηκε σε σταθμευμένο άδειο όχημα της γραμμής 80, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ- Μάλγαρα και συνομίλησε με τον οδηγό.

EUROKINISSI

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία του έργου εκτέλεσης δρομολογίων του ΟΑΣΘ από τα ΚΤΕΛ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της πόλης Κ. Ζέρβα, όπου ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, έκανε λόγο για «εθνική επιτυχία» ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. «Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά. Προανήγγειλε μάλιστα «νέο ΕΣΥ» στηριγμένο στην εμπειρία και τα κέρδη που αφήνει πίσω της η πανδημία.
Εκτίμησε ότι η ύφεση στη χώρα ως απότοκο της υγειονομικής κρίσης θα κυμανθεί μεταξύ του 5-10%, ενώ -όπως είπε- είναι πεποίθησή του ότι δεν θα έχουμε την απόλυτη καταστροφή στον τουρισμό. Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει την 4ετία, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
Όσον αφορά το θέμα του Έβρου τόνισε ότι τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι απολύτως καθορισμένα βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης και των πρωτοκόλλων του 1926 που ακολούθησαν.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: