Συντετριμμένοι φίλοι συγγενείς, συνάδελφοι, πολιτικοί και απλοί άνθρωποι που  αγάπησαν τον Θάνο Μικρούτσικο μέσα από τη μουσική του. Η πολιτική κηδεία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη( δημοσία δαπάνη) τελέστηκε με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β». Είμαστε όλοι εδώ, οι άνθρωποι σου», ανέφερε στον επικήδειο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου, τονίζοντας ότι «ο Θάνος είναι στο στόμα ολόκληρου λαού», ενώ ακολούθησε ο λόγος του Γιώργου Κιμούλη και της κόρης του που τον αποκαλούσε «καπετάνιο».

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα.

Η σορός του εκτέθηκε από τις 10:30 στην αίθουσα τελετών στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών  για τον τελευταίο χαιρετισμό.

Αντί για στεφάνια, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας, στο λογαριασμό GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.

Στο Α’ νεκροταφείο βρέθηκαν πολλοί για το «αντίο», ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Λιάνα Κανέλλη, η Λίλα Καφαντάρη, ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιάννης Κούτρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Σταματης Κραουνάκης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χρύσα Ρώπα και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Στον αγαπητό φιλο και μεγάλο δημιουργό» έγραφε το στεφάνι που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στεφάνια απέστειλαν επίσης η οικογένεια του πρώην προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του εκλιπόντος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ήταν η αγαπημένη του ομάδα.

«Έχουμε την απώλεια ενός μεγάλου Έλληνα. Οι δημιουργοί είναι η συνείδηση του έθνους. Και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, όπου όλα διακυβεύονται, μόνο οι άνθρωποι του πνεύματος προσπαθούν να βρουν την ουσία μέσα από τις νότες και τις λέξεις και είναι η παρηγοριά για το μέλλον», δήλωσε ο Κώστας Γεωργουσοπουλος, ενώ ο Κώστας Θωμαΐδης, ανέφερε: «Του χρωστώ ευγνωμοσύνη. Μας συνδέουν 45 χρόνια φιλίας και 45 χρόνια διδαχής στο μεγαλείο που λέγεται μουσική. Μαέστρο, καλό ταξίδι…».

«Πέρασε στην αιωνιότητα. Δεν του έπρεπε να πονάει από αυτό τον ανόητο καρκίνο, όπως έλεγε. Του μιλάω και ξέρω ότι μ’ ακούει. Ο Θάνος Μικρούτσικος κυλάει στο αίμα μου» είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Κούτρας, με τον μουσικό, Θύμιο Παπαδόπουλο να δηλώνει πως «Είναι ένας αναντικατάστατα σπουδαίος άνθρωπος. Πάντα εμπνευσμένος, πάντα πολύ δημιουργικός, πάντα πολύ γενναιόδωρος και στο κοινό του και με εμάς που συνεργαζόμασταν μαζί του».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη

Σχετική είδηση: Θάνος Μικρούτσικος: Ο αποχαιρετισμός και η παρακαταθήκη (video)

Μοιράσου το άρθρο: