Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου, Θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Σε κοινούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση των παράνομων τουρκικών ενεργειών,στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, στη  χθεσινή συνάντηση τους στο Μαξίμου.

Οι δυο άνδρες επισήμαναν ότι η Άγκυρα πρέπει να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να συμβάλει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για συνομιλίες.

Ο συντονισμός είναι άψογος, Κύπρος και Ελλάδα πάνε μαζί, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου.

Χαρακτήρισε τη συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτακη πολύ σημαντική.  Έχουμε μπει βαθύτερα στην πρώτη ύλη του στόχου μας που ήταν η έναρξη των διαπραγματεύσεων .

Ήταν και είναι σημαντικό και είναι μια διαδικασία που θα συνεχιστεί ο κοινός σχεδιασμός Ελλάδας-Κύπρου, υπογράμμισε ο κ., Προδρόμου.

Είδαμε τον Ερντογάν τελευταίως να ποδηγετεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο κος Τσαβούσογλου,επισήμανε ο κ.Προδρόμου,  με αυτά που είπε ουσιαστικά δεν βοηθά να προχωρήσει η προσπάθεια του ΓΓ του ΟΗΕ για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Ελληνο-Κυπριακό μέτωπο στην τουρκική προκλητικότητα (video)

Μοιράσου το άρθρο: