Επενδύσεις, ανάπτυξη, ασφάλεια και πράσινη ατζέντα είναι τα τέσσερα θέματα που κυριάρχησαν στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον Εμμανουέλ Μακρόν σηματοδοτώντας την αναβάθμιση των ισχυρών σχέσεων που συνδέουν τις 2 χώρες και τις προτεραιότητες που θέτουν οι ηγεσίες τους στη νέα εποχή. Ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις προκλήσεις της στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ και οι 2 ηγέτες αναφέρθηκαν στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Εύβοια και στην ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

O Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την χώρα μας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει μεγάλο βάρος και σημείωσε την ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης για το θέμα αυτό.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας στην ΕΕ καθώς και η σύσταση ενός κοινού προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε στη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλλά και στο θάρρος των Ελλήνων πολιτών, κάνοντας αναφορά στην επιλογή της Ελλάδας να μείνει στο ευρώ. Επίσης τόνισε ότι προτεραιότητα  πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εισέρχεται και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τη στήριξη που δέχτηκε από τη Γαλλία, όχι μόνο στην πρόσφατη περίοδο, αλλά διαχρονικά. Τόνισε ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης σε μία Ευρώπη που ήταν πάντα ο ζωτικός της χώρος.

Σχετική είδηση: Στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης-Με Μακρόν στις 16.00- Κάλεσμα σε επενδυτές (video)

Μοιράσου το άρθρο: