Διεξήχθη σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή η μυστική ψηφοφορία για την ηγεσία του Αρείου Πάγου ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο για τη θέση του Εισαγγελέα. Ο Λάμπρος Παναγιώτου θα μας ενημερώσει για τους 3 πρώτους σε σταυρούς, που αποτελούν την πρόταση της Βουλής προς την κυβέρνηση, και αμέσως μετά η Ντίνα Τσουκαλά θα μας δώσει πληροφορίες για το προφίλ των προτεινoμένων.

Την Πέμπτη 22/8 το Σώμα των Προέδρων κάλεσε ακρόαση τους έξι υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας Αγγελική Αλειφεροπούλου, Γεώργιο Λέκα, Πηνελόπη Ζωντανού, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Μετά από μυστική ψηφοφορία αυτοί θα είναι οι νυν Αντιπρόεδροι Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Πηνελόπη Ζωντανού και Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Λευκό ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή τους μίλησαν για θεσμική παραδοξότητα καθώς τόνισε οτι η θεσμική διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας έπρεπε να συνεχιστεί από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και για ευτελισμό επειδή απουσίαζαν οι 4 από τους 6 υποψηφίους.

Την Παρασκευή 23/8 έχουν κληθεί σε ακρόαση οι υποψήφιοι για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι Αντιεισαγγελείς Δημήτριος Δασούλας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: