Ημέρα μνήμης σήμερα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα. Στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας, ενώ ο πρωθυπουργός είχε κοντά του 15 μαθητές.

Μαζί με 15 μαθητές, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, γιόρτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την 45η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους μαθητές, ο πρωθυπουργός ανάρτησε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό σημειώνοντας οτι σημερα προσκεκλημένοι στο Μαξίμου ήταν 15 μαθητές με τους οποίους είχα μια εξαιρετική συζήτηση γιορτάζοντας διαφορετικά την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η επέτειος για τα 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτελεί πρωτίστως ημέρα μνήμης και αναστοχασμού», αναφέρει στο μηνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την επέτειο 45 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την ταινία επικαίρων, αποτελούμενη από έξι θέματα, με όλο το ρεπορτάζ των πολιτικών εξελίξεων από το βράδυ της 23ης μέχρι και την 26η Ιουλίου 1974, καλύπτοντας την άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη σύσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τις ορκωμοσίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των δύο κλιμακίων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, καθώς και το διάγγελμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό, όπως αυτό μεταδόθηκε από το στούντιο της ΕΡΤ, τότε ΕΙΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, παρουσιάζονται 23 φωτογραφικά τεκμήρια από τη συλλογή του φωτορεπόρτερ του Associated Press, Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, καθώς και από τη συλλογή του Π. Πουλίδη και Υιών, του Αρχείου της ΕΡΤ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ WEB

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση: https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/apokatastasi-tis-dimokratias-24-ioylioy-1974/

Μοιράσου το άρθρο: