ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Εντατικές είναι οι διεργασίες στο κυβερνητικό επιτελείο, ενόψει της ΔΕΘ και των όσων αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο. Στους βασικούς σχεδιασμούς εντάσσονται μέτρα φοροελαεφρύνσεων και τόνωσης της Ανάπτυξης.

Με την επισκεψή του στην Ολλανδία ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο επισκέψεων στο εξωτερικό με κεντρικό στόχο την παρουσίαση του πρόγραμματος της κυβέρνησης του αλλά και την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσυνης μεταξύ των εταίρων.

Ολα τα βλέμματα πλεον είναι στραμμένα στην παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο. Θα είναι η πρώτη επισκεψη στην εκθεση με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Κεντρικό σύνθημα θα είναι το «ανάπτυξη για όλους» και ο Κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σε όλους το πώς μετουσιώνεται ήδη σε απτά αποτελέσματα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας αλλά και το ξεμπλοκάρισμα σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια τους τις εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου. Στα σενάρια που εξετάζονται είναι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και η μείωση των φορολογικών συντεςλεστων στα φυσικά προσωπα. Στα σίγουρα μέτρα, θεωρούνται η μείωση από το 28% στο 24% της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Ν. Παππάς: Πως θα καλύψει η κυβέρνηση τα κενά;

Για τις επικείμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις σχετικές φοροελαφρύνσεις ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς τόνισε ότι «Η ΝΔ παρέλαβε το πλεόνασμα στο 2,5%.

Εφόσον δεν μειώνεται το πλεόνασμα για το 2020 πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη η Κυβέρνηση για το πώς θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει.

ΚΚΕ: Αφορούν κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι το λαό

«Οι φοροελαφρύνσεις που διαφημίζει η κυβέρνηση, ενόψει της ΔΕΘ, αφορούν κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι το λαό, ο όποιος θα συνεχίσει να ματώνει εξαιτίας της φοροληστείας, συνεισφέροντας στα φορολογικά έσοδα του κράτους κατά 95%, έναντι μόλις 5% που πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Τρουπής

Μοιράσου το άρθρο: