Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη το τρίτο στη σειρά νομοσχέδιο μέσα σε μια εβδομάδα, με τη ρύθμιση για το ασυμβίβαστο στην Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού να ανεβάζει κατακόρυφα το θερμόμετρο. Μάλιστα η Βασιλική Θάνου δήλωσε ευθέως ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

«Η διάταξη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι παράνομη και αντιβαίνει το Ενωσιακό δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Βασιλική Θάνου μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζοντας ότι δεν θα παραιτηθεί.

Στη Βουλή το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης του Διυπουργικού Νομοσχεδίου.

Για το θέμα υπήρξε πόλεμος ανακοινώσεων με την Κουμουνδούρου να υπογραμμίζει ότι το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, καταρρίπτει όλα τα προσχήματα τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να παύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Απαντώντας, κυβερνητικές πηγές σχολιαζαν ότι ο κ. Τσίπρας απελπισμένα προσπαθεί να κρατήσει στην καρέκλα της, την εκλεκτή του κυρία Θάνου υπενθυμίζοντας τα λόγια της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

«Τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν επιτρέπεται, μετά τη συνταξιοδότησή τους, να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του Προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε “προϋπάρχουσα συναλλαγή”».

Η «μάχη» του ασύλου

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως επισήμανε ότι οι διατάξεις για το ακαδημαϊκό άσυλο είναι πλήρως συνταγματικές το άρθρο 25 καθώς έχουν την υποχρέωση να διαφυλάξει την προστασία στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια.

Για προκάλυμμα καπνού κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης. Για κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος και στα τρία επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

H κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς αυτή θα δημιουργήσει αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια και θα «ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου».

 

 

 

Αντιπαράθεση για την απλή αναλογική στους ΟΤΑ

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στην Τοπική αυτοδιοίκηση οδήγησε τα πράγματα σε χαοτικές καταστάσεις, υπογράμμισε ο ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

Η ψήφιση του Διυπουργικού νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο: