Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «επιτελικό κράτος», μετά από ένα διήμερο έντονης συζήτησης, στην οποία πρωταγωνίστησε η σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ακραία κομματικοποίηση του κράτους.

Έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις που όριζαν γενικούς και ειδικούς γραμματείς και σημείωσε ότι η κυβέρνηση γίνεται συλλογική, αποτελεσματική και γρήγορη. Υπογράμμισε, ότι η αναζήτηση συναίνεσης θα αποτελεί μόνιμο στόχο. Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, υλοποιείται ο κώδικας λειτουργίας του Δημοσίου που διοικείται από γραμματείες της ιεραρχίας του Δημοσίου και ο Πολίτης παύει να είναι όμηρος της γραφειοκρατίας.

Για διαστρέβλωση αναφορικά με τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας

Καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, αλλά και προσπάθεια ελέγχου των σωμάτων επιθεώρησης, της διοίκησης και της επιτροπής ανταγωνισμού. Το κράτος δεν είναι φέουδο και τσιφλίκι, είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Το σχέδιο νόμου περιέχει αντιπαραγωγικές διατάξεις που πρέπει να διορθωθούν, ανεφερε το Κίνημα Αλλαγής.

Για ένα κράτος ισχυρό με πολιτικούς γιάπηδες για την εφαρμογή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Παραλογισμό, χαρακτήρισε τις αρμοδιότητες που συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, η Ελληνική Λύση.

Αν δεν ήταν αυτό το κράτος επί δεκαετίες, δεν θα ήμασταν χρεοδουλοπάροικοι, ανέφερε το ΜέΡΑ25.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική Είδηση:

Κ. Μητσοτάκης: Απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας (video)

Α. Τσίπρας: «Έλλειψη σεβασμού της κυβέρνησης στους θεσμούς και τη συνέχεια του Κράτους» (video)

Μοιράσου το άρθρο: