AP

Με ένα βαθιά προσωπικό κείμενο η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύπτει την αποβολή του δεύτερου παιδιού της τον Ιούλιο. Το κείμενο έγραψε η ίδια στους Τάιμς της Νέας Υόρκης με τίτλο “Οι Απώλειες Που Μοιραζόμαστε” (The Losses We Share).

Η δημόσια εξομολόγηση της Μέγκαν περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν η ίδια και ο σύζυγος της πρίγκιπας Χάρι όταν βίωσαν την αποβολή της. “Ήξερα ενώ κρατούσα στην αγκαλιά μου τον πρωτότοκο παιδί μου ότι έχανα το δεύτερο” γράφει με συγκινητική ειλικρίνεια η Μέγκαν.

Ξεκινά την αφήγησή της με την καθημερινή ρουτίνα εκείνης της καλοκαιρινής ημέρας: την ετοιμασία του πρωινού, το τάισμα των σκύλων, το συμμάζεμα έως ότου όταν άλλαζε την πάνα του 14 μηνών τότε Άρτσι και “ένιωσε μία ισχυρή κράμπα”.

Κατόπιν περιγράφει την αγωνία και τη συντριβή της ίδιας και του πρίγκιπα Χάρι στο νοσοκομείο: “Ώρες αργότερα, βρισκόμουν σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, κρατώντας το χέρι του συζύγου μου. Ένιωσα την αδεξιότητα της παλάμης του και φίλησα τις αρθρώσεις του, βρεγμένες από τα δάκρυα και των δυο μας. Κοιτάζοντας τους κρύους άσπρους τοίχους, το βλέμμα μου πάγωσε. Προσπάθησα να φανταστώ πώς θα θεραπευτούμε”.

Το άρθρο συνεχίζει με αναφορές στις απώλειες που ζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξαιτίας της πανδημίας αλλά και στους θανάτους των μαύρων πολιτών όπως η Μπριόνα Τέιλορ και ο Τζορτζ Φλόιντ που ξεσήκωσαν τον κόσμο και καθιέρωσαν το κίνημα “Οι Ζωές Των Μαύρων Έχουν Σημασία”.

Η προσωπική μαρτυρία της Δούκισσας του Σάσεξ έγινε πρώτη είδηση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κυρίως διότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε συνηθίζουν να μιλάνε δημόσια για την προσωπική τους ζωή. Το νέο ξάφνιασε τον κόσμο καθώς δεν ήξερε κανείς για την εγκυμοσύνη της Μέγκαν.

Όπως έγινε γνωστό, ο Χάρι ήταν σε συχνή επαφή με την οικογένεια του και το Παλάτι γνώριζε για την αποβολή όπως και για το άρθρο. Ο Έρλ Σπένσερ αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα και θείος του Χάρι είναι ο μόνος που έκανε δημόσιες δηλώσεις στο κανάλι ITV εκδηλώνοντας την συμπάθεια και αλληλεγγύη του για το ζευγάρι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται μία αποβολή από μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δύο φορές (2016 & 2018) η εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ Ζάρα Τϊνταλ ανακοίνωσε την αποβολή της αφού το Παλάτι είχε προηγουμένως ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της.

“Δεν υπάρχει πρωτόκολλο όταν πρόκειται για τέτοια θέματα”, λέει στην ΕΡΤ ο ειδικός σχολιαστής του Παλατιού και πρώην γραμματέας της Βασίλισσας, Ντίκι Άρμπιτερ.

“Το γεγονός ότι η Μέγκαν το δημοσιοποίησε απ’ ευθείας στα μίντια δείχνει ότι εκδίωξε τελείως την ιδέα ότι πρόκειται για θέμα ταμπού. Για την οικογένεια είναι μεγάλη απογοήτευση αλλά κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι θα προχωρήσουν και θα κάνουν άλλο. Το ότι έγραψε δημοσίως γι’ αυτό σημαίνει ότι έχει προχωρήσει” συμπλήρωσε ο κος Άρμπιτερ.

Μοιράσου το άρθρο: