Σύσσωμη η Πολιτική Αγωγή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζητά να ασκηθεί από τον Εισαγγελέα έφεση ώστε οι καταδικασθέντες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να καταδικαστούν σε μεγαλύτερες ποινές στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κατέθεσαν αιτήματα και οι εκπρόσωποι της οικογένειας Φύσσα καθώς και των μελών του ΠΑΜΕ .«Δίκαιη και ανάλογη τιμωρία»  ζητά ο Αιγύπτιος ψαράς Αμπουζίντ Εμπάρακ με αίτηση που υπέβαλαν οι συνήγοροι του, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών.

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας οι οποίοι καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξη.

Στην περίπτωση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αιγύπτιου Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροί του Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης επισημάνουν στο αίτημά τους ότι οι επιβληθείσες ποινές « υπολείπονται κατά των ορίων που προβλέπονται στα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα και δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση του άρθρου 79Π.Κ. για επιβολή δίκαιων και ανάλογων ποινών».

«Ήδη το δικαστήριο με την τελευταία του απόφαση, η οποία απέρριψε τα αιτήματα ανασταλτικής δύναμης της έφεσης τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων, των Αγριογιάννη, Ευγενικού και Πανταζή, αναγνώρισε έμπρακτα ότι οι ποινές τις οποίες επέβαλε είναι χαμηλές και γι’ αυτό το λόγο, εξισορροπεί το χαμηλό ύψος των ποινών με την άρνηση χορήγησης ανασταλτικής δυνάμης» επισημαίνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Χάρης Στρατής σε δήλωση του ανέφερε πως με αίτησης τους ζητούν την μετατροπή της κατηγορίας. «Από την διαδικασία αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της ΧΑ και η σχέση της εγκληματικής αυτής πράξης με την ηγεσία. Αν δεν γίνει μετατροπή θα επέλθει παραγραφή.»

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων καταδικάστηκαν οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με ποινή, κατά συγχώνευση, επτά ετών κάθειρξης ο καθένας και ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής ο οποίος καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Άσκησε έφεση  ο «άφαντος» Χρήστος Παππάς

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, που παραμένει άφαντος, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
«Ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο» ανάφερε σε δήλωση του ο συνήγορος του Χρήστου Παππά , Περικλής Σταυριανάκης και συμπλήρωσε πως εξακολουθεί να αγνοεί που είναι ο εντολέας του.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν ο Χρήστος Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα ο συνήγορος του απάντησε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων» γεγονός που στην πράξη σημαίνει πως πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο: