Από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία άρχισε η επιδείνωση του καιρού. Ηδη, μπόρες στη Χαλκιδική και χαλάζι στη Λάρισα προκάλεσαν προβλήματα. Η Σιάτιστα πλημμύρισε μετά από σφοδρή καταιγίδα, καταρρακτώδης βροχή έπνιξε και την Ολυμπιάδα, ενώ το Δροσερό Πτολεμαΐδας έδειχνε χιονισμένο, καθώς το έστρωσε κυριολεκτικά από το χαλάζι που έπεσε.Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 04/07, κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Την Κυριακή 05/07 βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υλικός υετός που αναμένεται (βροχές/καταιγίδες) έως το βράδυ της Κυριακής 05/07.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Κυριακή 05/07 θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στις περιοχές εκδήλωσης φαινομένων, και δεν θα ξεπερνά τους 34-36 βαθμούς ενώ μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 37-38 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί, με γαλάζια σκίαση φαίνεται η πτώση που αναμένεται στη μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή 05/07 σε σχέση με το Σάββατο 04/07.

Μοιράσου το άρθρο: